Ett Italienskt matbröd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tomat- och basilikabröd

Ett saftigt smakrikt bröd av både ost och tomat.
 
Till 3 baguetter:
 

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
13-14 dl kärnvetemjöl med fullkorn
 

fyllning:
 
2- 3 dl riven, lagrad ost
1 1/2 dl strimlade soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika, hackad
 
gör så här:

1: Smula jästen och lägg den i en bunke eller hushållsmaskin
2: värm vatten till 37 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och n'stan allt mjöl. Knåda degen ca 10 minuter eller kör maskinen ca 6 minuter. Låt jäsa övertäck 40 minuter.
3: Taupp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla den till en rektangulär. fördela ost, soltorkadetomaterna och basilikan över ytan.
4: Skär degen i tre delar från långsida till långsida. Rulla varje del från kortsidan till en rulle.
Lägg på plät med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
5: Sätt ugnen på 250grader. Pensla brödet med kallt vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, Låt brödet svalna på bakgaller utan bakduk.
 
Super gott!!!
 
Kram på er!